fbpx

Navodila za udeležbo na vadbi v Razgibaj se vadbenemu centru Radlje

 1. Vadbe se udeležite le, če ste zdravi ( vadeče prosimo da ne hodijo na vadbe, če imajo znake akutne okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah …); in ne hodijo na vadbe, če živijo z osebo s potrjeno boleznijo COVID-19, ali jim je bila zaradi tesnega stika z bolnikom s COVID-19 (doma ali drugje) odrejena karantena;
 2. V vadbeni prostor vstopajte posamično, ves čas vzdržujte vsaj 1,5 m razdalje. 
 3. Na vadbo pridite točno ob uri. V kolikor boste na vadbo prišli predčasno, prosim če počakate na uro pred poslovnim prostorom, torej zunaj na prostem. 
 4. Garderoba bo trenutno zaprta, zato prosim, če pridete na vadbo že v športni opremi, svojo opremo bomo odložili kar v vadbenem prostoru poleg svojega prostora. Čevlje si lahko zamenjamo v predprostoru, oziroma v primeru čiste opreme tudi v vadbenem prostoru. 
 5. Stranišče bo odprto, glede na to, da pa je hodnik ozek, prosimo če v primeru zasedenosti počakate v skupnem prostoru. Tam si lahko tudi pred vadbo in po vadbi umijete roke - ponovno pa pazimo na varnostno razdaljo.
 6. Pred vstopom v vadbeni prostor si je potrebno umiti in razkužiti roke - razkužilo bo na voljo ob vhodu v skupni prostor, na voljo bo tudi ob vhodu v vadbeni prostor. Roke si je potrebno razkužiti tudi ob izhodu. 
 7. V vadbenem prostoru si vsak izbere svoj prostor, ki bo označen s stožci (zaradi zagotavljanja varnostne razdalje). Prosimo, da stožcev ne prestavljate in da svojo blazino odložite za stožec.  
 8. Za vadbo mora imeti vsak svojo vadbeno blazino, priporočamo pa tudi, da na blazino položimo svežo brisačo. Izposoja blazin v vadbenem prostoru do nadaljnjega ni možna. 
 9. Med vadbo prosimo, da se ne dotikate obraza (oči, nosu in ust). Preden si z dodatno brisačo obrišete obraz, si razkužite roke. 
 10. Po končani vadbi, prosimo, da vadbeni prostor čim prej zapustite 🙁
 11. Udeležba na vadbi je lastna odgovornost vsakega posameznika.

Prosimo, če si dodatno preberite še navodila NIJZ za vadbo:


PRAVILA ZA OBISKOVANJE VADBE NA PROSTEM:


Za obiskovanje vadbe držimo naslednjih pravil in s tem v največji možni meri omejimo možnost okužbe.

 1. Na vadbo prihajamo le zdravi - brez znakov okužbe dihal. 
 2. Upoštevajo naj se higiena kihanja in kašljanja.
 3. Vadeči naj se ne dotikajo obraza, zlasti ne ust, nosu in oči, preden so roke umite ali razkužene
 4. Na vadbo prihajamo posamezno - med udeleženci (razen člani istega gospodinjstva) naj se ves čas ohranja varnostno razdaljo vsaj 2 m.  Na vadbo pridemo ob točni določeni uri, po končani vadbi se na igrišču ne zadržujemo.
 5. Vadeči pridite na vadbo z vso potrebno opremo. Izposoja blazin sedaj ni možna, zato vas prosim, da prinesete svojo. Ker bomo vadili na travi, ki je zvečer že lahko nekoliko vlažna, priporočam, da imate s sabo ali še dodatno blazino, piknik odejo (tista ima spodaj dobro izolacijsko površino), ali pa vsak kakšno dodatno brisačo, da ne bomo ležali na hladnem). Vadbo bomo tudi ves čas prilagajali - če bodo preveč vlažna tla, bomo več vaj naredili stoje.
 6.  Udeleženci naj se čim manj dotikajo različnih predmetov in površin, le toliko, kot je nujno.
  Udeleženci naj si med samo ne izmenjujejo predmetov, v kolikor niso člani istega gospodinjstva.
 7. Vsak naj ima pri sebi razkužilo in si pogosto razkužuje roke oz. če je mogoče naj si pogosto umiva roke.
 8. V primeru brisanja potu z obraza naj si predhodno razkužijo roke in uporabijo čisto brisačo.
 9. Po končani vadbi vsak udeleženec odnese s športne površine in objekta vse osebne stvari in odpadno embalažo.
 10. Po prihodu domov naj si temeljito umijejo roke.
 11. PRED PRIHODOM NA VADBO SI OBVEZNO PREBEREMO NAVODILA NIJZ https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/uporaba_sportno_rekrativnih_povrsin_za_splet.pdf