fbpx

Sprosti svojo energijo na urah step aerobike in TNZ-ja. Zabavaj se ob plesnih ritmih in se razgibaj na urah pilatesa. Utrdi svoje telo na vadbi funkcionalnega treninga.

TERMINI VADB IN PRIJAVA

Razgibaj se programe vadbe lahko obiščete v Dravogradu, Radljah ob Dravi, Ravnah na Koroškem in Slovenj Gradcu. V kolikor se vadbe z nami ne morete udeležiti, ne želite pa izpustiti treninga, vabljeni, da vadbo odpravite tudi od doma.

Aktualni urnik vadbe najdete v zavihku URNIK VADBE, opisi vadbenih programov pa so navedeni v nadaljevanju.

Zaradi izrednih okoliščin je prijava na vadbo je obvezna, pri obiskovanju vadbe je potrebno nujno upoštevati določila NIJZ in hišni red Razgibaj se vadbenega centra.


Si začetnik na vadbi? 

Brez skrbi. Razgibaj se programi vadbe omogočajo individualno prilagoditev vadbe znotraj skupinskih vadb. Vsi naši Razgibaj se programi so narejeni tako, da si vadeči lahko skozi vadbeno uro prilagajajo način izvedbe posameznih vaj - izbirajo lahko med težavnostno posamezne vaje (vaje izvajamo od lažje proti težji) in intenzivnost izvajanja.

Ne veš kateri program vadbe izbrati? Kontaktiraj nas in pomagali ti bomo izbrati program vadbe, ki ti bo pisan na kožo. Pred prvim obiskom pa se lahko sestanemo tudi na brezplačnem posvetu, na katerem vam predstavimo  osnovne koncepte vadbenega programa. Za brezplačen posvet nas kontaktiraj na tjasa@razgibaj-se.eu.

Veselimo se našega druženja. 


Prijave na vadbo so obvezne. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, preko e-pošte: prijava@razgibaj-se.eu ali tel.št. 040 270 358.

PRIJAVA NA VADBO >  URNIK VADB  VADBA OD DOMA


PROGRAMI VADB

Step aerobika_Razgibaj se programi vadbe

Step mix - zabavne koreografije, s katerimi pozabiš, da pravzaprav vadiš : )

Je vadba, ki poteka z uporabo vadbene stopničke - stepa. Pri vadbi gre za stopanje in sestopanje s stopničke z uporabo različnih gibalnih struktur, ob tem pa se postopoma gradi koreografija. Vadba traja 55 minut in se prične s postopnim ogrevanjem in dinamičnim raztezanjem. Sledi aerobni del in krepilni del vadbe, vadba pa se zaključi s postopnim ohlajanjem, raztezanjem in sproščanjem.

Vadba je skrbno načrtovana in se osredotoča na krepitve vseh večjih mišičnih skupin. Potekata ob prijetni glasbi, z uporabo lastne teže ali različnih vadbenih pripomočkov.

Vadba je primerna tako za začetnike, kakor tudi za tiste, ki so že vešči skupinske vadbe. Hkrati s postopnim stopnjevanjem zahtevnosti koreografije in intenzivnosti vadbe daje vadečemu možnost, da se sam odloči za stopnjo zahtevnosti in intenzivnosti, ki mu ustreza.

Step mix zajema vse elemente step aerobike. Na vadbi bomo kombinirali TNZ vadbo (vadba, pri kateri se dodatna pozornost posveča oblikovanju trebuha, nog in zadnjice), vadbo za oblikovanje telesa, latino hite, ipd. Vsak teden vas čakaj kaj novega.

KORISTI VADBE:

 • Vadba je srednje do visoko intenzivna, zato je izjemno primerna za vse, ki želite izgubiti telesno težo in preoblikovati svoje telo.
 • S pomočjo step aerobike lahko poskrbite za boljšo vzdržljivost, kar vam bo v veliko pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih.
 • Kombinacija vzdžljivostne in krepilne vadbe nam pomaga do lepo oblikovanega telesa, končno raztezanje pa poskrbi za dolge in sproščene mišice.

TNZ mix_Razgibaj se programi vadbe

TNZ – vadba posebej pripravljena za oblikovanje vaših nog, trebuha in zadnjice.

Vadba poteka 55 minut in je razdeljena na 3 dele. Prične se z ogrevanjem, kjer telo postopno pripravimo na povečanje napora in se seznanimo z osnovno koreografijo. Sledi dinamično raztezanje večjih mišičnih skupin. Raztezanju sledi nadaljnja graditev koreografije, v katero so vključeni različni gibalni in plesni elementi in vaje za krepitev mišične mase. Vadba se zaključi s postopnim ohlajanjem, raztezanjem in sproščanjem.

Vadba je nizke do srednje intenzivnosti in je namenjena vsem starostnim skupinam. Poteka s pomočjo pripomočkov (uteži, elastike), kakor tudi brez.

KORISTI VADBE:

 • Vadba je srednje do visoko intenzivna, zato je izjemno primerna za vse, ki želite izgubiti telesno težo in preoblikovati svoje telo.
 • S pomočjo kardio dela lahko poskrbite za boljšo vzdžljivost, kar vam bo v veliko pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih, s pomočjo krepilnega dela pa do lepo oblikovanega telesa.
 • Posebna pozornost med vadbo se nameni oblikovanju in krepitvi trbuha, nog in zadnjice.

Pilates - vadba za močno in oblikovano telo ter sproščen duh.

Je celostna telesna vadba, ki nosi poudarek na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah. Te bistveno pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži, krepitvi mišic in kardiovaskulatnega sistema, izboljšani telesni pripravljenosti in koordinaciji. Pilates vključuje tako vaje za moč in raztezanje, glavnega pomena pri sami vadbi pa je dihanje.

Gre za treniranje telesnega centra, v katera so vključene mišice medeničnega obroča, trebuha in hrbta. Vaje se izvajajo počasi in tekoče, bistvena pomena je njihovo pravilno izvajanje in pravilno dihanje. Gibi so kontrolirani, tako da se okrepijo tudi najmanjše mišice, pri vadbi se uskladi duh in telo. Pilates pa poskrbi tudi za samo sproščanje, kar pozitivno vpliva tudi na sprostitev zategnjenih mišic.

Pilates flow:

Pilates flow zajema vse prej naštete elemente pilatesa, le da so ti med seboj povezani v tekoče gibanje. Skozi vadbo najprej osvojimo posamezen pilates element, nato jih začnemo povezovati v gibalno strukturi (2 - 5 elementov naenkrat).

KORISTI VADBE:

Pilates vadba prinaša številne pozitivne učinke na naše telo:

 • izboljšuje gibljivost,
 • izboljšuje koordinacijo in natančnost gibov,
 • vpliva na lepšo telesno držo,
 • odpravlja bolečine v hrbtenici,
 • preprečuje inkontinenco
 • odpravlja napetost v telesu, ... 
 

Oblikovanje telesa_Razgibaj se programi vadbe

Program oblikovanja telesa - (p)ostani fit in oblikuj svoje telo  - brez koreografij in z lastnim tempom.

Program oblikovanja telesa predstavlja dinamično vadbo, ki zajema sklop krepilnih in vzdržljivostnih elementov gibanja. Posamezni element v vadbi vključuje več mišičnih skupin naenkrat, s katerimi poskrbimo za večjo porabo energije med samim gibanjem in s tem tudi za hitrejše oblikovanje telesa ter pridobivanje na vzdržljivosti vadečega.

Vadba je sestavljena po sklopih. Med ogrevanjem poskrbimo za postopno ogrevanje telesa s preprostimi vajami, s katerimi pospešimo kri po žilah, ogrejemo mišice in s tem pripravimo telo na kasnejše večje obremenitve. Med glavnim delom vadbe, ki traja nekje 30 minut, sledi kombinacija krepilnih in vzdržljivostnih elementov, s katerimi se menjava stopnja intenzivnost vadbe.  V glavnem delu vadbe je uporabljena predvsem lastna teža, nekatere vaje bodo kombinirane tudi z uporabo različnih pripomočkov, kot so trakovi, uteži, ipd. Glavni del se zaključi s ponovitvijo vseh predhodnih elementov, s katerimi se doseže največja obremenitev, in med katero se pokuri največ kalorij. Zadnji del je namenjen postopnemu ohlajanju, sproščanju in raztezanju.

Prednost funkcionalne vadbe se kaže v tem, da si vsak posameznik lahko sam izbere intenzivnost vadbe s tem, da si prilagaja tako tempo vadbe, kot število ponovitev.

KORISTI VADBE:

 • Vadba je srednje do visoko intenzivna, zato je izjemno primerna za vse, ki želite izgubiti telesno težo in preoblikovati svoje telo.
 • Visoko intenzivni del vadbe skrbi za izboljšanje vzdržljivosti vadečega, hkrati pa je takrat kurjenje kalorij večje kot sicer.
 • "Aktivni odmor" srednje intenzivnosti je namenjen krepilnim vajam, s katerimi oblikujemo posamezne dele telesa in skrbimo za povečanje mišične moči.

HIIT_Razgibaj se programi vadbe

HIIT VADBA - Vse je v tem, kako izvajaš svoj trening!

HIIT trening je vadba, s katero v krajšem času dosežete maksimalne rezultate – tako pri povečevanju svoje kardio vzdržljivosti, kakor pri kurjenju kalorij in s tem preoblikovanju telesa. Prednost vadbe je, da z njo poskrbite za kurjene kalorij ne samo med treningom, temveč še 24-48 ur po sami vadbi.

Vadba je sestavljena iz krepilnih in kardio vaj. Začne se s 10 minutnim postopnim ogrevanjem, s katerim pospešimo srčni utrip in prekrvavitev. Temu sledi 20 minut intenzivnega treninga, ki zajema kombinacijo 2:1 -  30 – 40 sekundnega intenzivnega dela in 15 – 20 sekund počitka.  Izvedemo 5 blokov po 4 vaje. Temu sledi 10 minutno ohlajanje z srednje do nizko intenzivno vadbo in raztezanje in sproščanje.

Vadbo izvajamo v območju do 85 % maksimalnega srčnega utripa. V primeru, da smo trenirani in da med vadbo ne čutimo posebnega napora, lahko pulz dvignemo vse do 90%.  Vadbo postopoma stopnjujemo. Kljub temu, da v določenem dnevu čutimo energijo za težji potek vadbe, napredujemo pri svoji vadbi šele takrat, ko lahko celoten trening opravimo brez težav, po njem pa še imamo dovolj energije, da bi lahko naredili še več!

Komu je vadba namenjena: Vadba je namenjena posameznikom, ki se že redno rekreirajo. To pomeni, da so ti sposobni že vsaj 20 minut kardio vadbe brez posebnega napora. Za tiste, ki se sedaj rekreirajo vsaj 3x tedensko.

Vadba je primerna le za zdrave vadeče! Posamezniki s težavami srčno žilnega sistema, se morajo pred samim obiskom vadbe o primernosti vadbenega programa posvetovati s svojim zdravnikom.

KORISTI VADBE:

 • Vadba omogoči, da telo še 24 – 48 ur po opravljenem treningu pospešeno kuri maščobe.
 • Z vadbo bomo izboljšali našo kondicijsko pripravljenost.
 • Z vadbo aktiviramo tako anaerobne kot aerobne procese v telesu, kar pomeni, da kurimo tako maščobo kot glukozo, kar prinaša optimalne rezultate. 

FitMami_Razgibaj se programi vadbe

FIT MAMI - aktivne v družbi vašega malčka!

Se odločiti za vadbo ali preživeti popoldan v družbi vašega malčka? Sedaj je možno oboje. Za vas smo pripravili program FIT MAMI, ki je namenjen staršem in otrokom od 4 leta dalje.

Vadba je sestavljena iz preprostih krepilnih in kardio vaj, ki jim lahko sledita tako mami kot malček, vsak z svojo intenzivnostjo.

Vadba traja 45 minut in je sestavljena iz postopnega ogrevanja, glavnega dela in ohlajanja in sproščanja.  Posamezne vaje zahtevajo sodelovanje malčka in starša, kar bo vadbo še dodatno popestrilo.

Z vadbo ne bomo poskrbeli le za dobro počutje, temveč bomo omogočili aktivno in zabavno preživljanje skupnega prostega časa.

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo bomo poskrbeli za okrepljene mišice in boljšo gibljivost
 • Izboljšala se bo koordinacija gibanja pri starših, kakor tudi pri otrocih.

VADBA OD DOMA - ne moreš na trening? Brez težav - opravi ga kar od doma!

Izbiraš lahko tako med programi pilatesa, oblikovanja telesa in dance kardia (tnz, step). Izgovorov sedaj ni - pridružiš se nam lahko tudi iz udobja svojega doma.

Primerna je za vse vadeče, ne glede na predznanje ali telesno pripravljenost. Med vadbo le skrbite, da vaje izvajate čim bolj pravilno, da z vadbo ne pretiravate, da vam je med vadbo ves čas udobno in ste brez bolečin.

Brezplačne vadbe najdete na povezavi www.youtube.com/c/razgibajse

Lahko pa se odločite za pakete Razgibaj se vadbe od doma in vsak teden ob novi vadbi odvadite vadbene programe v celoti.

VADBA OD DOMA

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo boste pospešili prekrvavitev mišic, razgibali telo in odpravili zategnjenost mišic, ki vas lahko spremlja skozi ves dan.
 • Vadbe lahko izvedete kadarkoli in kjerkoli, ter z njimi poskrbite za svoje dobro počutje!

VADBA S TRAKOVI - vadba za moč in stabilnost!

Izgledaj super, počuti se super!

Vadba poteka v kombinaciji z vadbenimi trakovi in se osredotoča na krepitev celotnega telesa.  Osnovna obremenitev pri vadbi je lastna teža, z različno postavitvijo trupa si prilagajamo stopnjo intenzivnosti vadbe.

Vadba traja 55 minut in se izvaja v manjši vadbeni skupini (maksimalno 7 oseb). Primerna je za vse vadeče.

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo bomo poskrbeli za okrepljene mišice in boljšo gibljivost;
 • Izboljšanje stabilnosti in ravnotežja.

INDIVIDUALNA VADBA - vadba, narejena točno zate!

Vadba poteka individualno z inštruktorjem in je oblikovana glede na postavljene cilje vadečega.  Namenjena je osebam, ki si želijo osebnega pristopa, čim večji izkoristek pri treningu in vsem, ki jim vadba v skupini ne ustreza. Namenjena je tako začetnikom, kot rekreativcem.

Vadba poteka po predhodnem dogovoru, zato je primerna tudi za vse tiste z deljenim delovnikom. Po želji je možno tudi tehtanje in spremljanje napredka preko tehtnice za merjenje  telesne sestave.

Več na: https://www.razgibaj-se.eu/osebno-trenerstvo/

KORISTI VADBE:

 • Vadba je prilagojena vsakemu posamezniku;
 • hitrejše doseganje zastavljenih ciljev;
 • primerna tudi za osebe ob regeneraciji po poškodbah

RAZGIBAJ SE VADBA NA PROSTEM - vadba s pogledom v večerno nebo

Program Razgibaj se vadbe

Vadba je primerna za vse vadeče, ne glede na starost in predznanje. Urnik vadbe najdete v zavihku URNIK

Vadba traja 55 minut.

Zaradi izrednih okoliščin, je za obiskovanje vadbe na prostem potrebno upoštevati priporočila NIJZ: https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/uporaba_sportno_rekrativnih_povrsin_za_splet.pdf

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo bomo poskrbeli za  boljše počutje in sprostitev;
 • Izboljšanje stabilnosti in ravnotežja.


KAJ POTREBUJEM NA VADBI?

Za vadbo potrebujete:

 • udobna oblačila
 • čisto športno obutev (vadbo pilatesa izvajamo v nogavicah)
 • brisačo in
 • pijačo

Za vadbo v Ravnah na Koroškem in Dravogradu potrebujete tudi lastno vadbeno blazino.

Vse ostale vadbene pripomočke bomo poskrbeli mi.

Vadbene podloge


KJE POTEKAJO NAŠE VADBE?


HIŠNI RED RAZGIBAJ SE VADBENEGA CENTRA

Pred pristopom k vadbi je potrebno izpolniti pogodbo o obiskovanju vadbe. Le tako vas lahko bolje spoznamo, hkrati pa vas lahko kontaktiramo ob morebitnih spremembah. Pogodbo za obiskovanje vadbe prejmete na vadbi, ali jo izpolnite elektronsko. Dostopna je na povezavi.

Katere kontaktne informacije zbiramo, lahko kadarkoli preverite pri vodji vadbenega centra. Vaše podatke varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih obdelujemo le za namene obveščanja o delovanju Razgibaj se vadbenega centra in zgoraj naštetih aktivnosti, ter za namene prilagoditve programov vadb vašim željam in potrebam.

Vaši podatki so dostopni le zaposlenim v Razgibaj se vadbenem centru in jih ne delimo tretjim osebam. V kolikor se z obdelavo vaših podatkov ne strinjate, bomo le te trajno izbrisali.

Pogodbo in obiskovanje vadbe lahko kadarkoli brez posledic prekinete, prekinitev nas sporočite preko e-pošte: info@razgibaj-se.eu.

Obiskovanje vadbe: Obiskovanje vadbe je možno le po predhodni rezervaciji termina. V kolikor se vadeči izbranega termina vadbe ne more udeležili, lahko le tega menja le po odobritvi osebja Razgibaj se vadbenega centra. Samostojna menjava terminov ni možna.

Vadba poteka na lastno odgovornost. Programi vadbe so varni in skrbno načrtovani, vadbo vodijo le osebe s strokovno usposobljenostjo za delo v športu. Kljub temu lahko trenutek nepazljivosti pripelje do kakšne poškodbe, ki je žal ne moremo predvideti (na poti v objekt in iz njega, pred, med ali po sami vadbi). Zato se s podpisom pristopne pogodbe strinjate, da vadba poteka na lastno odgovornost.

V primeru zdravstvenih težav se pred vadbo posvetujte s svojim zdravnikom. Le zdravnik bo glede na vaše zdravstveno stanje lahko presodil, ali je vadba za vas primerna ali ne. Seveda pa ob tem tudi poslušajte svoje telo in vadite le toliko, kolikor vam še ustreza.

Opozorite nas na posebnosti, ki jih moramo pri oblikovanju vadbenih programov upoštevati. Vse naše vadbe so oblikovane na način, da si lahko vadeči prilagajajo intenzivnost vadbe, hitrost vadbe in tudi način izvedbe. V kolikor obstajajo kakršne koli posebnosti, ki jih moramo pri oblikovanju vadbe upoštevati, nas o tem prosim predhodno obvestite. Le tako bomo lahko v vadbeni program dodali variacije, ki bodo oblikovane za vas in ki vam bodo omogočile še varnejšo vadbo. Kljub temu vaditelji ne prevzemamo nobene odgovornosti zaradi morebitne poškodbe, poslabšanja stanja ali druge negativne posledice, ki bi lahko nastale med vadbo ali kot posledica vadbe.

V kolikor se med vadbo slabo počutite, z rekreacijo nemudoma prekinite. V kolikor med vadbo začutite omedlevico, pomankanje zraka, bolečine, oziroma kakršno koli slabo počutje, z vadbo nemudoma prekinite in o tem obvestite vaditelja.

Na vadbo pridite 5 minut pred začetkom termina. Tako se boste lahko v miru pripravili na vadbo, poravnali morebitne zapadle obveznosti, mi pa bomo z vadbo lahko pričeli brez zamud.

V času praznikov vadba odpade. Vadba v primeru praznikov odpade - seveda pa vam takrat damo možnost, da vaš obisk vadbe izkoristite v nadomestnem ali prvem naslednjem vadbenem terminu.

Osebna lastnina. Vadečim je na voljo garderoba, ki pa je ves čas odklenjena, zato vadeče naprošamo, da denarnice, ključe, telefone,… prinesejo s sabo v vadbeni prostor in jih ne puščajo nenadzorovane. Vaditelji in ostalo osebje vadbenega centra ne odgovarja za izgubo ali krajo vaših osebnih predmetov.

POSEBNA NAVODILA ZA OBISKOVANJE VADBE V ČASU EDIPEMIJE COVID-19

1. V vadbeni prostor vstopajte posamično, ves čas vzdržujte vsaj 1,5 m razdalje.

2. Na vadbo pridite točno ob uri, v kolikor boste na vadbo prišli predčasno, prosim če počakate na uro pred poslovnim prostorom, torej zunaj na prostem.

3. Garderoba bo trenutno zaprta, zato prosim, če pridete na vadbo že v športni opremi, svojo opremo bomo odložili kar v vadbenem prostoru poleg svojega prostora. Čevlje si lahko zamenjamo v predprostoru, kjer jih tudi odložimo.

4. Stanišče bo odprto, glede na to, da pa je hodnik ozek, prosimo če v primeru zasedenosti počakate v skupnem prostoru. Tam si lahko tudi pred vadbo in po vadbi umijete roke - ponovno pa pazimo na varnostno razdaljo.

5. Pred vstopom v vadbeni prostor si je potrebno umiti in razkužiti roke - razkužilo bo na voljo v skupnem prostoru, na voljo bo tudi ob vhodu v vadbeni prostor. Roke si je potrebno razkužiti tudi ob izhodu.

6. V vadbenem prostoru si vsak izbere svoj prostor, ki bo označen (zaradi zagotavljanja varnostne razdalje). Prosimo, da oznak ne prestavljate in da svojo blazino odložite za označbo. Med vadbo nošnja mas ni potrebna.

7. Za vadbo mora imeti vsak svojo vadbeno blazino, priporočamo pa tudi, da na blazino položimo svežo brisačo. Izposoja blazin v vadbenem prostoru do nadaljnjega ni možna.

8. Med vadbo prosimo, da se ne dotikate obraza (oči, nosu in ust). Preden si z dodatno brisačo obrišete obraz, si razkužite roke.

9. Po končani vadbi, prosimo, da vadbeni prostor čim prej zapustite.

10. Udeležba na vadbi je lastna odgovornost vsakega posameznika.

Prosimo, da se vadeči rekreacije ne udeležujejo, v kolikor:

 • so v zadnjih 14 dneh imel kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov znake akutne okužbe dihal: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka),…
 • v kolikor so v zadnjih 14 dneh bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 ali v kolikor mi je bila zaradi tesnega stika z bolnikom s COVID-19 (doma ali drugje) odrejena karantena;

Vadeče prosimo, če si dodatno preberejo še navodila NIJZ za vadbo:

UPORABA PROSTORA IN VADBENE OPREME

Vstop v vadbeni center je dovoljen samo v čisti športni opremi. Prosimo vas, da vsak vadeči skrbi za vzdrževanje reda in čistoče v vadbenem centru in garderobi.

Odpiraje / zapiranje oken in prižiganje /ugašanje klime in radiatorjev je dovoljeno le s strani vaditeljev in ostalega osebja Razgibaj se vadbenega centra. Za zračenje, hlajenje in ogrevanje prostora bomo poskrbeli vaditelji in ostalo osebje Razgibaj se vadbenega centra. Vadeči in ostali uporabniki nas o tem predhodno obvestite in navedeno bomo opravili namesto vas.

Prepovedano se je dotikati in naslanjati na ogledala in radiatorje. Prav tako je prepovedano gibanje in poseganje preko talnih označb.

Prepovedano je plezanje in obešanje na železno konstrukcijo. Vadba na vadbenih pripomočkih je dovoljena le ob nadzoru vaditelja ali ostalega osebja Razgibaj se vadbenega centra.

Uporaba vadbene opreme. Priporočljiva je uporaba lastne vadbene blazine. Pri izposoji vadbene blazine, je to potrebno predhodno razkužiti, obvezna uporaba brisače. Na blazino ne stopajte v športni obutvi.

Vadbo opremo je možno uporabiti le po predhodnem dogovoru s strani osebja vadbenega centra.

Uporaba vadbenega prostora s strani tretjih oseb. Vadbeni prostor je možno oddati v uporabo tudi tretjim osebam, ki niso del Razgibaj se vadbenega centra. V času oddaje prostora za vse uporabnike veljajo navodila za uporabo prostora in vadbene opreme. V času uporabe vadbenega prostora za red, disciplino in čuvanje opreme in prostora odgovarja mentor /uporabnik. Za morebitne telesne poškodbe članov, vaditeljev ter drugih udeležencev, podjetje Tavio, Tjaša Havnik s.p. v času uporabe prostora ne odgovarja. Prav tako podjetje Tavio, Tjaša Havnik s.p. ne odgovarja za strokovno usposobljenost vaditeljev in inštruktorjev, za plačevanje morebitnih nadomestil za predavanje glasbe v času uporabe vadbenega prostora s strani zunanjega uporabnika oziroma za način izvajanja dejavnosti. V času uporabe vadbenega prostora s strani zunanjega uporabnika, v prostor prvi vstopi in zadnji zapusti mentor / uporabnik, prav tako le ta poskrbi, da so vsi vadeči in ostali uporabniki seznanjeni s hišnim redom vadbenega centra.

Pridružujemo si pravico do spremembe pravilnika.

Posodobitev pravilnika: 20.08.2020

Razgibaj se vadbeni center


KDO NA VADBAH SKRBI ZA VAŠE POČUTJE?

 • Tjaša Havnik: Inštruktorica skupinske fitnes vadbe in vaditeljica pilatesa, AFP prehranska svetovalka
 • Zlatka Havnik: vaditeljica športne rekreacije II

ZAKAJ IZBRATI NAŠO VADBO?

-> Individualna prilagoditev vadbe tudi znotraj skupinskih vadb

Prednost Razgibaj se programov vadbe se kaže v tem, da si vsak posameznik lahko sam izbere intenzivnost vadbe s tem, da si prilagaja tako tempo vadbe, kot število ponovitev.

-> Strokovni kader z veljavnimi licencami za vodene skupinskih vadb in osebnega trenerstva.

Naša največja skrb so naši vadeči.  Zato za vas skrbi strokoven kader, ki ima veljavne licence za delo v športu.

-> Pravilna izvedba vaj je ključna.

Naš cilj ni le trenutna rekreacija vadečih znotraj vadbene ure, temveč si prizadevamo, da vsi naši vadeči vaje naučijo izvajati pravilno in se na takšen način izognejo morebitnim negativnim posledicam, ki jih vadba lahko prinese.

-> Možnost izbire vadbenega programa, ki ti je pisan na kožo (6 programov vadb I 4 lokacije I 1 vadbena karta).

Zavedamo se, da vsakdo išče vadbo, v kateri uživa in da vsaka vadba ni primerna za vse vadeče. Zato vam ponujamo možnost izbire med različnimi oblikami vadb, ki se izvajajo na 4 lokacijah po Koroški regiji.

Za doseganje najboljših rezultatov, pa je pomembno da sledimo posameznim smernicam:

 • Za določanje intenzivnosti vadbe, nam je v veliko pomoč določitev našega maksimalnega srčnega utripa. Izračunamo ga po formuli: 220 – starost!
 • Za začetnike, starejše in tiste, s prekomerno telesno težo, se priporoča vadba nizke intenzivnosti, to je v območju 50-60% maksimalnega srčnega utripa. Ta intenzivnost vadbe se priporoča tudi za tiste, ki se želite na vadbi le dobro razgibati.
 • Vadba srednje intenzivnosti se nahaja v območju 60-70% maksimalnega srčnega utripa in je najbolj primerna za tiste, ki se vadbe udeležujejo z namenom izgube dodatnih kilogramov.
 • Vadba v območju visoke intenzivnosti se nahaja med 70-80% maksimalnega srčnega utripa in je namenjena predvsem že natreniranim posameznikom. V tem območju vadbe krepimo naše srce, izboljšujemo vzdržljivost in pripravljamo telo na večje napore.Pomembno je, da se intenzivnost vadbe postopoma povečuje!Začetniki vadite v območju nizke do srednje intenzivnosti in postopoma povečujte intenzivnost. Vadba bo tako prijetnejša a kljub temu učinkovita, vendar brez nepotrebnih poškodb.

Za vse dodatne informacije, se lahko dogovorimo za predhodni posvet, s katerim bomo lahko izbrali in določili najprimernejšo intenzivnost vadbe, oziroma vam pomagali izbrati obliko vadbe, s katerimi boste dosegli postavljene cilje. Za posvet pošljite e-pošto preko tjasa@razgibaj-se.eu.