fbpx

Sprosti svojo energijo na urah step aerobike in TNZ-ja. Zabavaj se ob plesnih ritmih in se razgibaj na urah pilatesa. Utrdi svoje telo na vadbi funkcionalnega treninga.

TERMINI VADB IN PRIJAVA

Razgibaj se programe vadbe lahko obiščete v Dravogradu, Radljah ob Dravi, Ravnah na Koroškem in Slovenj Gradcu.

Aktualni urnik vadbe najdete v zavihku URNIK VADBE, opisi vadbenih programov pa so navedeni v nadaljevanju.

Si začetnik na vadbi? 

Brez skrbi. Razgibaj se programi vadbe omogočajo individualno prilagoditev vadbe znotraj skupinskih vadb. Vsi naši Razgibaj se programi so narejeni tako, da si vadeči lahko skozi vadbeno uro prilagajajo način izvedbe posameznih vaj - izbirajo lahko med težavnostno posamezne vaje (vaje izvajamo od lažje proti težji) in intenzivnost izvajanja.

Ne veš kateri program vadbe izbrati? Kontaktiraj nas in pomagali ti bomo izbrati program vadbe, ki ti bo pisan na kožo. Pred prvim obiskom pa se lahko sestanemo tudi na brezplačnem posvetu, na katerem vam predstavimo  osnovne koncepte vadbenega programa. Za brezplačen posvet nas kontaktiraj na tjasa@razgibaj-se.eu.

Veselimo se našega druženja. 

Prijave na vadbo so obvezne. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, preko e-pošte: prijava@razgibaj-se.eu ali tel.št. 040 270 358.

PRIJAVA NA VADBO >  URNIK VADB

PROGRAMI VADB

Velnes center Sprosti se Radlje

Step aerobika_Razgibaj se programi vadbe

Step mix - zabavne koreografije, s katerimi pozabiš, da pravzaprav vadiš : )

Je vadba, ki poteka z uporabo vadbene stopničke - stepa. Pri vadbi gre za stopanje in sestopanje s stopničke z uporabo različnih gibalnih struktur, ob tem pa se postopoma gradi koreografija. Vadba traja 55 minut in se prične s postopnim ogrevanjem in dinamičnim raztezanjem. Sledi aerobni del in krepilni del vadbe, vadba pa se zaključi s postopnim ohlajanjem, raztezanjem in sproščanjem.

Vadba je skrbno načrtovana in se osredotoča na krepitve vseh večjih mišičnih skupin. Potekata ob prijetni glasbi, z uporabo lastne teže ali različnih vadbenih pripomočkov.

Vadba je primerna tako za začetnike, kakor tudi za tiste, ki so že vešči skupinske vadbe. Hkrati s postopnim stopnjevanjem zahtevnosti koreografije in intenzivnosti vadbe daje vadečemu možnost, da se sam odloči za stopnjo zahtevnosti in intenzivnosti, ki mu ustreza.

Step mix zajema vse elemente step aerobike. Na vadbi bomo kombinirali TNZ vadbo (vadba, pri kateri se dodatna pozornost posveča oblikovanju trebuha, nog in zadnjice), vadbo za oblikovanje telesa, latino hite, ipd. Vsak teden vas čakaj kaj novega.

KORISTI VADBE:

 • Vadba je srednje do visoko intenzivna, zato je izjemno primerna za vse, ki želite izgubiti telesno težo in preoblikovati svoje telo.
 • S pomočjo step aerobike lahko poskrbite za boljšo vzdržljivost, kar vam bo v veliko pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih.
 • Kombinacija vzdžljivostne in krepilne vadbe nam pomaga do lepo oblikovanega telesa, končno raztezanje pa poskrbi za dolge in sproščene mišice.

TNZ mix_Razgibaj se programi vadbe

TNZ – vadba posebej pripravljena za oblikovanje vaših nog, trebuha in zadnjice.

Vadba poteka 55 minut in je razdeljena na 3 dele. Prične se z ogrevanjem, kjer telo postopno pripravimo na povečanje napora in se seznanimo z osnovno koreografijo. Sledi dinamično raztezanje večjih mišičnih skupin. Raztezanju sledi nadaljnja graditev koreografije, v katero so vključeni različni gibalni in plesni elementi in vaje za krepitev mišične mase. Vadba se zaključi s postopnim ohlajanjem, raztezanjem in sproščanjem.

Vadba je nizke do srednje intenzivnosti in je namenjena vsem starostnim skupinam. Poteka s pomočjo pripomočkov (uteži, elastike), kakor tudi brez.

KORISTI VADBE:

 • Vadba je srednje do visoko intenzivna, zato je izjemno primerna za vse, ki želite izgubiti telesno težo in preoblikovati svoje telo.
 • S pomočjo kardio dela lahko poskrbite za boljšo vzdžljivost, kar vam bo v veliko pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih, s pomočjo krepilnega dela pa do lepo oblikovanega telesa.
 • Posebna pozornost med vadbo se nameni oblikovanju in krepitvi trbuha, nog in zadnjice.

Pilates - vadba za močno in oblikovano telo ter sproščen duh.

Je celostna telesna vadba, ki nosi poudarek na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah. Te bistveno pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži, krepitvi mišic in kardiovaskulatnega sistema, izboljšani telesni pripravljenosti in koordinaciji. Pilates vključuje tako vaje za moč in raztezanje, glavnega pomena pri sami vadbi pa je dihanje.

Gre za treniranje telesnega centra, v katera so vključene mišice medeničnega obroča, trebuha in hrbta. Vaje se izvajajo počasi in tekoče, bistvena pomena je njihovo pravilno izvajanje in pravilno dihanje. Gibi so kontrolirani, tako da se okrepijo tudi najmanjše mišice, pri vadbi se uskladi duh in telo. Pilates pa poskrbi tudi za samo sproščanje, kar pozitivno vpliva tudi na sprostitev zategnjenih mišic.

Pilates flow:

Pilates flow zajema vse prej naštete elemente pilatesa, le da so ti med seboj povezani v tekoče gibanje. Skozi vadbo najprej osvojimo posamezen pilates element, nato jih začnemo povezovati v gibalno strukturi (2 - 5 elementov naenkrat).

KORISTI VADBE:

Pilates vadba prinaša številne pozitivne učinke na naše telo:

 • izboljšuje gibljivost,
 • izboljšuje koordinacijo in natančnost gibov,
 • vpliva na lepšo telesno držo,
 • odpravlja bolečine v hrbtenici,
 • preprečuje inkontinenco
 • odpravlja napetost v telesu, ... 
 

Oblikovanje telesa_Razgibaj se programi vadbe

Program oblikovanja telesa - (p)ostani fit in oblikuj svoje telo  - brez koreografij in z lastnim tempom.

Program oblikovanja telesa predstavlja dinamično vadbo, ki zajema sklop krepilnih in vzdržljivostnih elementov gibanja. Posamezni element v vadbi vključuje več mišičnih skupin naenkrat, s katerimi poskrbimo za večjo porabo energije med samim gibanjem in s tem tudi za hitrejše oblikovanje telesa ter pridobivanje na vzdržljivosti vadečega.

Vadba je sestavljena po sklopih. Med ogrevanjem poskrbimo za postopno ogrevanje telesa s preprostimi vajami, s katerimi pospešimo kri po žilah, ogrejemo mišice in s tem pripravimo telo na kasnejše večje obremenitve. Med glavnim delom vadbe, ki traja nekje 30 minut, sledi kombinacija krepilnih in vzdržljivostnih elementov, s katerimi se menjava stopnja intenzivnost vadbe.  V glavnem delu vadbe je uporabljena predvsem lastna teža, nekatere vaje bodo kombinirane tudi z uporabo različnih pripomočkov, kot so trakovi, uteži, ipd. Glavni del se zaključi s ponovitvijo vseh predhodnih elementov, s katerimi se doseže največja obremenitev, in med katero se pokuri največ kalorij. Zadnji del je namenjen postopnemu ohlajanju, sproščanju in raztezanju.

Prednost funkcionalne vadbe se kaže v tem, da si vsak posameznik lahko sam izbere intenzivnost vadbe s tem, da si prilagaja tako tempo vadbe, kot število ponovitev.

KORISTI VADBE:

 • Vadba je srednje do visoko intenzivna, zato je izjemno primerna za vse, ki želite izgubiti telesno težo in preoblikovati svoje telo.
 • Visoko intenzivni del vadbe skrbi za izboljšanje vzdržljivosti vadečega, hkrati pa je takrat kurjenje kalorij večje kot sicer.
 • "Aktivni odmor" srednje intenzivnosti je namenjen krepilnim vajam, s katerimi oblikujemo posamezne dele telesa in skrbimo za povečanje mišične moči.

HIIT_Razgibaj se programi vadbe

HIIT VADBA - Vse je v tem, kako izvajaš svoj trening!

HIIT trening je vadba, s katero v krajšem času dosežete maksimalne rezultate – tako pri povečevanju svoje kardio vzdržljivosti, kakor pri kurjenju kalorij in s tem preoblikovanju telesa. Prednost vadbe je, da z njo poskrbite za kurjene kalorij ne samo med treningom, temveč še 24-48 ur po sami vadbi.

Vadba je sestavljena iz krepilnih in kardio vaj. Začne se s 10 minutnim postopnim ogrevanjem, s katerim pospešimo srčni utrip in prekrvavitev. Temu sledi 20 minut intenzivnega treninga, ki zajema kombinacijo 2:1 -  30 – 40 sekundnega intenzivnega dela in 15 – 20 sekund počitka.  Izvedemo 5 blokov po 4 vaje. Temu sledi 10 minutno ohlajanje z srednje do nizko intenzivno vadbo in raztezanje in sproščanje.

Vadbo izvajamo v območju do 85 % maksimalnega srčnega utripa. V primeru, da smo trenirani in da med vadbo ne čutimo posebnega napora, lahko pulz dvignemo vse do 90%.  Vadbo postopoma stopnjujemo. Kljub temu, da v določenem dnevu čutimo energijo za težji potek vadbe, napredujemo pri svoji vadbi šele takrat, ko lahko celoten trening opravimo brez težav, po njem pa še imamo dovolj energije, da bi lahko naredili še več!

Komu je vadba namenjena: Vadba je namenjena posameznikom, ki se že redno rekreirajo. To pomeni, da so ti sposobni že vsaj 20 minut kardio vadbe brez posebnega napora. Za tiste, ki se sedaj rekreirajo vsaj 3x tedensko.

Vadba je primerna le za zdrave vadeče! Posamezniki s težavami srčno žilnega sistema, se morajo pred samim obiskom vadbe o primernosti vadbenega programa posvetovati s svojim zdravnikom.

KORISTI VADBE:

 • Vadba omogoči, da telo še 24 – 48 ur po opravljenem treningu pospešeno kuri maščobe.
 • Z vadbo bomo izboljšali našo kondicijsko pripravljenost.
 • Z vadbo aktiviramo tako anaerobne kot aerobne procese v telesu, kar pomeni, da kurimo tako maščobo kot glukozo, kar prinaša optimalne rezultate. 

FitMami_Razgibaj se programi vadbe

FIT MAMI - aktivne v družbi vašega malčka!

Se odločiti za vadbo ali preživeti popoldan v družbi vašega malčka? Sedaj je možno oboje. Za vas smo pripravili program FIT MAMI, ki je namenjen staršem in otrokom od 4 leta dalje.

Vadba je sestavljena iz preprostih krepilnih in kardio vaj, ki jim lahko sledita tako mami kot malček, vsak z svojo intenzivnostjo.

Vadba traja 45 minut in je sestavljena iz postopnega ogrevanja, glavnega dela in ohlajanja in sproščanja.  Posamezne vaje zahtevajo sodelovanje malčka in starša, kar bo vadbo še dodatno popestrilo.

Z vadbo ne bomo poskrbeli le za dobro počutje, temveč bomo omogočili aktivno in zabavno preživljanje skupnega prostega časa.

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo bomo poskrbeli za okrepljene mišice in boljšo gibljivost
 • Izboljšala se bo koordinacija gibanja pri starših, kakor tudi pri otrocih.

RELAX - jutranja vadba, ki bo poskrbela za sproščen vstop v nov dan!

Jutranja vadba relax je namenjena vsem, ki bi želeli za svoje dobro počutje poskrbeti že zjutraj.

Vadba traja 55 minut in je sestavljena iz preprostih krepilnih in razteznih vaj, s katerimi se boste razgibali od glave do pet.

Primerna je za vse vadeče, ne glede na njihovo predznanje ali telesno pripravljenost.

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo boste pospešili prekrvavitev mišic, razgibali telo in odpravili zategnjenost mišic, ki vas lahko spremlja skozi ves dan.
 • Prav tako se boste ob vadbi sprostili in pozitivno vstopili v nov dan!

VADBA S TRAKOVI - vadba za moč in stabilnost!

Izgledaj super, počuti se super!

Vadba poteka v kombinaciji z vadbenimi trakovi in se osredotoča na krepitev celotnega telesa.  Osnovna obremenitev pri vadbi je lastna teža, z različno postavitvijo trupa si prilagajamo stopnjo intenzivnosti vadbe.

Vadba traja 55 minut in se izvaja v manjši vadbeni skupini (maksimalno 7 oseb). Primerna je za vse vadeče.

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo bomo poskrbeli za okrepljene mišice in boljšo gibljivost;
 • Izboljšanje stabilnosti in ravnotežja.

INDIVIDUALNA VADBA - vadba, narejena točno zate!

Vadba poteka individualno z inštruktorjem in je oblikovana glede na postavljene cilje vadečega.  Namenjena je osebam, ki si želijo osebnega pristopa, čim večji izkoristek pri treningu in vsem, ki jim vadba v skupini ne ustreza. Namenjena je tako začetnikom, kot rekreativcem.

Vadba poteka po predhodnem dogovoru, zato je primerna tudi za vse tiste z deljenim delovnikom. Po želji je možno tudi tehtanje in spremljanje napredka preko tehtnice za merjenje  telesne sestave.

Več na: https://www.razgibaj-se.eu/osebno-trenerstvo/

KORISTI VADBE:

 • Vadba je prilagojena vsakemu posamezniku;
 • hitrejše doseganje zastavljenih ciljev;
 • primerna tudi za osebe ob regeneraciji po poškodbah

RAZGIBAJ SE VADBA NA PROSTEM - vadba s pogledom v večerno nebo

Poletni program Razgibaj se vadbe

V poletnih mesecih dodajamo termin POLETNE RAZGIBAJ SE VADBEN NA PROSTEM, ki v mesecu juliju in avgustu poteka vsak četrtek ob 19.00 uri v parku pri dvorcu Radlje.

Vadba je primerna za vse vadeče, ne glede na starost in predznanje. Vabljeni tudi vsi starši z otroci. Vadba je brezplačna, potrebna pa je predhodna rezervacija mesta. (*V primeru dežja bo vadba potekala v Razgibaj se vadbenem centru, Koroška cesta 61a

Vadba traja 45 minut.

KORISTI VADBE:

 • Z vadbo bomo poskrbeli za  boljše počutje in sprostitev;
 • Izboljšanje stabilnosti in ravnotežja.

KAJ POTREBUJEM NA VADBI?

Za vadbo potrebujete:

 • udobna oblačila
 • čisto športno obutev (vadbo pilatesa izvajamo v nogavicah)
 • brisačo in
 • pijačo

Za vadbo v Ravnah na Koroškem in Dravogradu potrebujete tudi lastno vadbeno blazino.

Vse ostale vadbene pripomočke bomo poskrbeli mi.

Vadbene podloge

KJE POTEKAJO NAŠE VADBE?

OBISKOVANJE VADBE

 • Pred pristopom k skupinski vadbi je potrebno oddati izpolnjeno pristopno izjavo. Le tako vas lahko bolje spoznamo,  izvemo, ali moramo pri sestavljanju programa vadb upoštevati kakšne posebnosti, hkrati pa vas lahko kontaktiramo ob morebitnih spremembah. Pristopno izjavo prejmete na vadbi, ali jo izpolnite elektronsko.
 • Vadba poteka na lastno odgovornost Programi vadbe so varni in skrbno načrtovani. Kljub temu lahko trenutek nepazljivosti pripelje do kakšne poškodbe, ki je žal ne moremo predvideti (na poti v objekt in iz njega, pred, med ali po sami vadbi). Zato se s podpisom pristopne izjave strinjate, da vadba poteka na lastno odgovornost.
 • V primeru zdravstvenih težav se pred vadbo posvetujte s svojim zdravnikom. Le zdravnik bo glede na vaše zdravstveno stanje lahko presodil, ali je vadba za vas primerna ali ne. Seveda pa ob tem tudi poslušajte svoje telo in vadite le toliko, kolikor vam še ustreza.
 • Na vadbo pridite 10 minut pred začetkom termina. Tako se boste lahko v miru pripravili na vadbo, poravnali zapadle obveznosti, mi pa bomo z vadbo lahko pričeli brez zamud.
 • V času praznikov vadba odpade. Vadba odpade le v primeru praznikov - seveda pa vam takrat damo možnost, da vaš obisk vadbe izkoristite v kakšnem drugem terminu.

KDO NA VADBAH SKRBI ZA VAŠE POČUTJE?

 • Tjaša Havnik: Inštruktorica skupinske fitnes vadbe in vaditeljica pilatesa, AFP prehranska svetovalka
 • Zlatka Havnik: vaditeljica športne rekreacije II

ZAKAJ IZBRATI NAŠO VADBO?

-> Individualna prilagoditev vadbe tudi znotraj skupinskih vadb

Prednost Razgibaj se programov vadbe se kaže v tem, da si vsak posameznik lahko sam izbere intenzivnost vadbe s tem, da si prilagaja tako tempo vadbe, kot število ponovitev.

-> Strokovni kader z veljavnimi licencami za vodene skupinskih vadb in osebnega trenerstva.

Naša največja skrb so naši vadeči.  Zato za vas skrbi strokoven kader, ki ima veljavne licence za delo v športu.

-> Pravilna izvedba vaj je ključna.

Naš cilj ni le trenutna rekreacija vadečih znotraj vadbene ure, temveč si prizadevamo, da vsi naši vadeči vaje naučijo izvajati pravilno in se na takšen način izognejo morebitnim negativnim posledicam, ki jih vadba lahko prinese.

-> Možnost izbire vadbenega programa, ki ti je pisan na kožo (6 programov vadb I 4 lokacije I 1 vadbena karta).

Zavedamo se, da vsakdo išče vadbo, v kateri uživa in da vsaka vadba ni primerna za vse vadeče. Zato vam ponujamo možnost izbire med različnimi oblikami vadb, ki se izvajajo na 4 lokacijah po Koroški regiji.

Za doseganje najboljših rezultatov, pa je pomembno da sledimo posameznim smernicam:

 • Za določanje intenzivnosti vadbe, nam je v veliko pomoč določitev našega maksimalnega srčnega utripa. Izračunamo ga po formuli: 220 – starost!
 • Za začetnike, starejše in tiste, s prekomerno telesno težo, se priporoča vadba nizke intenzivnosti, to je v območju 50-60% maksimalnega srčnega utripa. Ta intenzivnost vadbe se priporoča tudi za tiste, ki se želite na vadbi le dobro razgibati.
 • Vadba srednje intenzivnosti se nahaja v območju 60-70% maksimalnega srčnega utripa in je najbolj primerna za tiste, ki se vadbe udeležujejo z namenom izgube dodatnih kilogramov.
 • Vadba v območju visoke intenzivnosti se nahaja med 70-80% maksimalnega srčnega utripa in je namenjena predvsem že natreniranim posameznikom. V tem območju vadbe krepimo naše srce, izboljšujemo vzdržljivost in pripravljamo telo na večje napore.Pomembno je, da se intenzivnost vadbe postopoma povečuje!Začetniki vadite v območju nizke do srednje intenzivnosti in postopoma povečujte intenzivnost. Vadba bo tako prijetnejša a kljub temu učinkovita, vendar brez nepotrebnih poškodb.

Za vse dodatne informacije, se lahko dogovorimo za predhodni posvet, s katerim bomo lahko izbrali in določili najprimernejšo intenzivnost vadbe, oziroma vam pomagali izbrati obliko vadbe, s katerimi boste dosegli postavljene cilje. Za posvet pošljite e-pošto preko tjasa@razgibaj-se.eu.